Bouwlaser kopen? Bepaal in vier stappen welke laser u nodig heeft voor uw klus!

Waar moet u op letten bij het kopen van een bouwlaser?

Wanneer u een bouwlaser wil kopen, kunt u overvallen worden door het aanbod. Zo zijn er van dit handige meetinstrument niet alleen verschillende merken, maar ook veel soorten. Hoe weet u nu of u een kruislijnlaser, mulitlijnlaser of roterende laser nodig heeft? Wij helpen u met dit stappenplan te bepalen wat voor u de beste koop is.

Bepaal in 4 stappen welke laser u nodig heeft voor uw project.

Stap 1 : Binnen of buiten?

Misschien wel de belangrijkste vraag bij het kiezen van een bouwlaser is of u deze binnen of buiten gaat gebruiken. Werkt u voornamelijk binnen? Dan is een kruislijn- of mulitlijnlaser geschikt voor uw project. In combinatie met een ontvanger zijn kleinere projecten buiten met deze lasers wel mogelijk, maar hiervoor zijn ze niet gemaakt. Wanneer u vooral buiten werkt, kiest u voor een roterende laser. Roterende lasers zijn robuuster en beter bestand tegen alle weersomstandigheden.

Stap 2 : Welke afstand?

Een andere belangrijke vraag is op welke afstand u werkt. Of wel, welk bereik moet de bouwlaser hebben? Met een kruislijn- of multilijnlaser kunt u goed op een afstand tot 20 meter werken. Gebruikt u de laser in combinatie met een ontvanger? Dan kunt u, afhankelijk van het type, tot 80 meter probleemloos werken. Voor werkzaamheden op grotere oppervlakken heeft u een roterende laser nodig. Deze bouwlasers hebben een bereik tot wel 1100 meter. Denk aan bijvoorbeeld bouw-, grond- en uitzetwerkzaamheden.

Stap 3 : Hoeveel lijnen?

Wanneer u weet welk type bouwlaser u nodig heeft, is het belangrijk om te kijken naar het aantal oppervlakten waarop u wilt projecteren. Dit bepaalt namelijk hoeveel lijnen u nodig heeft. Werkt u binnen alleen op wanden? Dan is een kruislijnlaser voldoende. Maar wilt u daarnaast ook op een vloer of plafond projecteren? Dan heeft u een multilijnlaser nodig, waarmee u op meerdere oppervlakken tegelijk kunt projecteren. Een roterende laser gebruikt u binnen alleen bij grotere afstanden, maar is met name geschikt voor buiten. Deze laser heeft een 360 graden straal rondom en kan afhankelijk van de uitvoering zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt.

Stap 4 : Rood of groen?

Weet u welke bouwlaser het beste is voor uw werkzaamheden? Dan heeft u nog de keuze tussen een laser met groene of rode lijnen. Omdat groen vier tot zes keer beter zichtbaar is dan rood, is dit de meest gekozen kleur. Wel zijn deze lasers duurder om te produceren dan een laser met rode lijnen. Gebruikt u de laser op kleinere afstanden? Dan kunt u met rood prima uit de voeten. Omdat een laser jaren meegaat, raden wij u wel aan om vooruit te denken. Verwacht u de laser in de toekomst vaker te gebruiken en misschien wel meer bereik nodig te hebben? Dan is een laser met groene of meerdere lijnen zeker de investering waard. Omdat laserlijnen buiten moeilijk zichtbaar zijn bij zonlicht, is rood hier niet minder dan groen. Buiten werkt u meestal met een ontvanger, welke rood net zo goed opvangt als groen.

Een makkelijk overzicht van de soorten bouwlasers? Vraag onze gratis brochure aan.

We kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van dit stappenplan nog steeds tijd nodig heeft om te bepalen welke bouwlaser voor u de beste koop is. Vraag daarom onze gratis brochure aan. Hierin staat het stappenplan, een uitleg van de verschillende soorten lasers en een overzicht van de kruislijn-, multilijn- en rotatie lasers die u kunt kopen. U kunt de brochure dan rustig doorbladeren wanneer het u uitkomt en zo een goed overwogen keuze maken. Want een bouwlaser is een investering waar u jaren plezier van zult hebben!

Gratis brochure aanvragen

Contactpersoon
Adres
Scroll naar top