internationale_eisenwarenmesse_200x200

Meet us at the International Hardware Fair Cologne 2022!
Bezoek ons op de internationale ijzerwarenbeurs Keulen 2022!
Treffen Sie uns auf der Internationale Eisenwarenmesse Köln 2022!
Hal 10.1 stand J-081

Hoe kunnen we helpen?
< Terug
U bent hier:
Afdrukken

IP-waarden

Wat is een IP-waarde?

Bouwlasers en andere instrumenten of apparaten hebben een IP-waarde. Maar wat betekent dit eigenlijk precies? Dat leggen we je graag uit!

Een IP-waarde geeft aan in welke mate het instrument beschermd is tegen (vaste) voorwerpen – zoals aanraking of stof – en vocht of water.

IP-code

De code is opgebouwd uit IP en twee getallen, bijvoorbeeld IP65. IP staat voor International Protection, het eerste cijfer geeft de mate van bescherming tegen voorwerpen aan en het tweede cijfer de mate van bescherming tegen vocht of water. Hoe hoger het cijfer, des te beter het instrument beschermd is tegen voorwerpen of water. Hieronder geven we je een overzicht.

IP-waarden van lasers

Lijnlasers hebben meestal een waarde van IP54. Dat betekent dus dat ze aanrakingsveilig zijn,  voldoende beschermd tegen stof om de werking van het instrument niet te beïnvloeden en beschermd tegen spatwater of lichte regenval onder elke hoek.

Bouwlasers hebben hogere IP-waarden, omdat ze vaak buiten gebruikt worden. De roterende lasers van LEVELFIX hebben bijvoorbeeld de IP-waarde IP66 en de LEVELFIX Construct lasers zelfs IP67. In de Construct serie hebben we ook een rioollaser, die natuurlijk nog beter waterbestendig moet zijn. Deze heeft daarom ook een IP-waarde van IP68.

Wil je meer weten over de LEVELFIX lasers en specificaties? Vraag dan gratis onze brochure aan voor een handig overzicht.

Welke laser kopen

Vorige Privé: Handmatig instellen van een afschot
Volgende Kalibreren
Inhoudsopgave
Scroll naar top