Hoe kunnen we helpen?
< Terug
U bent hier:
Afdrukken

Lijnlaser met ontvanger functie

Lijnlaser met ontvanger gebruiken

Roterende lasers worden vaak gebruikt met een ontvanger, maar dit is ook mogelijk bij sommige lijnlasers. Deze lijnlasers hebben dan een ontvanger functie ingebouwd, waardoor de lijn met een ontvanger gedetecteerd kan worden. Onze LEVELFIX lijnlasers hebben deze functie zelfs allemaal.

Wanneer gebruik je een lijnlaser met ontvanger

Een ontvanger gebruik je vooral wanneer je werkt in een omgeving met veel licht. De laserlijnen zijn dan voor ons minder goed zichtbaar, maar kunnen met een ontvanger nog gedetecteerd worden. Dit is dus handig wanneer je in een ruimte met veel lichtinval werkt of als je de lijnlaser buiten gebruikt.

Verder gebruik je een lijnlaser in combinatie met een ontvanger wanneer je op een grotere afstand werkt. De meeste lijnlasers hebben een maximaal zichtbaar bereik van 30 of 40 meter. Met een ontvanger kan dit bereik tot wel 80 meter worden vergroot! Dit is overigens afhankelijk van de specificaties van de laser en ontvanger. Check daarom voor gebruik en aanschaf tot welke afstand de laser en ontvanger gebruikt kunnen worden.

Ontvangers voor lijnlasers

LELVELFIX heeft ontvangers die geschikt zijn voor zowel groene als rode lijnlasers. Deze ontvangers zijn speciaal gemaakt voor lijnlasers en werken niet met een roterende laser. Dat geldt ook voor de ontvanger van een roterende laser. Deze ontvanger kan de laserstraal van een lijnlaser niet opvangen.

Wil je meer weten over de LEVELFIX lasers en specificaties? Vraag dan gratis onze brochure aan voor een handig overzicht.

Welke laser kopen

Inhoudsopgave
Scroll naar boven