Hoe kunnen we helpen?
< Terug
U bent hier:
Afdrukken

Onderhoud

Hoe gaat een bouwlaser langer mee?

Hoe onderhoud je een bouwlaser?

Onderhoud door het service center

Een bouwlaser kan tientallen jaren meegaan als je er zorgvuldig mee omgaat. Daarom adviseren wij om de laser jaarlijks via een dealer aan te laten melden voor kalibratie of een onderhoudsbeurt. In het gespecialiseerde service center wordt de nauwkeurigheid gecontroleerd met speciale geijkte apparatuur. Dit noemen we ook wel kalibreren. Meld je de laser aan voor een onderhoudsbeurt? Dan worden alle functies en accessoires gecontroleerd en krijgt de laser een goede schoonmaakbeurt.

Je laser zelf goed onderhouden

Transport

Naast de controle door het service center, is het belangrijk om ook zelf goed met de laser om te gaan. Dit doe je bijvoorbeeld door de laser tijdens vervoer in een stevige koffer of tas te doen en te zorgen dat deze niet te veel kan verschuiven. Heeft de laser een pendule om hem waterpas te stellen? Schakel dan de Smart Lock – ook wel transportbeveiliging – in om de pendule te vergrendelen.

Nauwkeurigheid controleren

Een laser is gevoelig voor vallen of stoten. Hierdoor kan er afwijking ontstaan en is de laser minder nauwkeurig. Om vervelende meetfouten te voorkomen is het daarom goed om de nauwkeurigheid van de laser voor gebruik zelf te controleren.

Vallen of stoten

Natuurlijk is het belangrijk om de laser op een stevig oppervlak te plaatsen. Dit kan zijn op een statief, wandhouder of bijvoorbeeld de vloer. Maar hoe voorzichtig je ook met je laser omgaat, het kan gebeuren dat hij een keer valt of een flinke stoot krijgt tijdens werkzaamheden. In dat geval raden wij altijd aan om de laser aan te melden voor controle door het service center. De laser kan er van buiten nog goed uitzien, maar de kans is groot dat het mechanisme binnenin niet goed meer functioneert. Bij het service center zullen ze de laser nakijken en – wanneer nodig – repareren en kalibreren. In sommige gevallen is de schade te groot en is het beter om de laser te vervangen. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg.

Vocht

Het kan gebeuren dat je laser vochtig wordt. Bijvoorbeeld wanneer je hem buiten in de regen hebt gebruikt. Dit is niet direct een probleem, aangezien een laser over het algemeen (spat)waterdicht zijn. Dit kun je zien aan de IP-waarde van je laser. Wel is het heel belangrijk om je laser nooit vochtig in een koffer af te sluiten. Hierdoor kan het water niet weg en zal het de laser binnendringen. Laat de laser dus altijd eerst opdrogen voor je hem in de koffer opbergt.

Wil je meer weten over de LEVELFIX lasers en specificaties? Vraag dan gratis onze brochure aan voor een handig overzicht.

Welke laser kopen

Inhoudsopgave
Scroll naar boven