Hoe kunnen we helpen?
< Terug
U bent hier:
Afdrukken

Scanlijn

Hoe werkt een laser met een Scanlijn?

Het voordeel van een Scan functie op een laser

Sommige lasers hebben een Scanfunctie. Met deze functie kun je de lengte en positie van de laserlijn instellen. De laser draait dan niet meer 360 graden rond, maar bijvoorbeeld 180, 90 of 45 graden.

Voordelen van de Scanfunctie

Doordat je de laserlijn ‘inkort’, wordt hij automatisch beter zichtbaar. De stralen worden over een kleiner oppervlak gebundeld. Met deze functie heb je dus controle over waar de laserlijn geprojecteerd wordt. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste kun je overlast door de laserstraal voor de omgeving voorkomen. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld in een omgeving bent waar veel andere mensen aanwezig zijn, zoals in een openbaar gebouw of de bebouwde kom.

Reflectie

Een tweede voordeel van de scanfunctie is dat je ervoor kunt zorgen dat de laserstraal niet geprojecteerd wordt op spiegelende oppervlakten, zoals bijvoorbeeld ramen. Een oppervlak zoals een ruit reflecteert namelijk de laserlijn. Door deze reflectie ontstaat er een soort spooklijn, of dubbele lijn. Hierdoor kunnen makkelijk meetfouten ontstaan. De Scanfunctie geeft dus de mogelijkheid om de laserlijn niet in de richting van spiegelende oppervlakten te laten projecteren en voorkomt daarmee vervelende meetfouten.

Je kunt de scanlijn instellen en verplaatsen door middel van de LEVELFIX Connect app, de afstandsbediening of op de display van de laser.

Wil je meer weten over de LEVELFIX lasers en specificaties? Vraag dan gratis onze brochure aan voor een handig overzicht.

Welke laser kopen

Inhoudsopgave
Scroll naar boven