Hoe kunnen we helpen?
< Terug
U bent hier:
Afdrukken

Laserbril of doelplaat

De zichtbaarheid van een laserlijn verbeteren met een bril of doelplaat

In sommige omstandigheden is de laserlijn voor ons minder goed zichtbaar. Dat kan komen door een grote hoeveelheid daglicht of wanneer je werkt op grote afstand. Een oplossing is dan om te werken met een ontvanger. De ontvanger zal de lijn bij veel daglicht of op grotere afstand nog goed kunnen opvangen. Maar er is ook een andere mogelijkheid om de zichtbaarheid van de laserstraal te verbeteren. Namelijk het gebruik van een speciale bril of een doelplaat. Dit kan bij zowel een lijnlaser als een roterende laser.

Laserlijn beter zichtbaar door een laserbril

Wanneer je een laserbril opzet worden alle omgevingskleuren gefilterd, behalve de laserlijn. Hierdoor is de lijn dus beter zichtbaar. Er zijn rode en groene laserbrillen. Het is belangrijk de juiste kleur bij de laser te gebruiken. Bij een laser met groene laserstralen gebruik je dus een groene bril en bij een rode laser een rode bril. Let wel op dat de laserbril geen beschermingsbril is! Kijk nooit direct in de laserstraal, ook niet met een laserbril.

De laserlijn opvangen met een doelplaat

Naast een laserbril, zijn er ook rode en groene doelplaten verkrijgbaar. Deze werken in principe hetzelfde als de laserbril. De laserstraal komt op de reflecterende doelplaat, welke de laserlijn filtert. Hierdoor is de lijn beter zichtbaar op de plaat. Op een doelplaat zijn diverse markeringen aangebracht. Zo zijn er horizontale lijnen met 5mm afstand en een centerlijn voor horizontaal en verticaal gebruik. Op een doelplaat zit een magneet bevestigd, zodat je hem makkelijk kunt plaatsen op metalen oppervlakten. Dit is handig bij bijvoorbeeld het plaatsen van systeemplafonds. Een doelplaat is bij dit soort werkzaamheden een handig hulpmiddel en is goedkoper dan een handontvanger.

Doelplaat met zichtbare, groene lijn.
Wil je meer weten over de LEVELFIX lasers en specificaties? Vraag dan gratis onze brochure aan voor een handig overzicht.

Welke laser kopen

Inhoudsopgave
Scroll naar boven