Hoe kunnen we helpen?
< Terug
U bent hier:
Afdrukken

SmartLock

Je laser beschermen tijdens transport door het SmartLock systeem

Een laser is een precisie-instrument. Daarom is het heel belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Tijdens transport is er kans op vibraties en beweging. Daarom moet een laser in een stevige koffer of tas te vervoerd worden.

Laser pendule beschermen

Sommige lijnlasers stellen zichzelf waterpas door middel van een pendule. Deze hangt vrij in de laser, waardoor dit systeem nog kwetsbaarder is tijdens transport. Daarom hebben LEVELFIX lijnlasers met pendel een Smart Lock systeem. Wanneer je de Smart Lock inschakelt, wordt de pendule vergrendeld. Deze kan dus niet meer vrij bewegen, waardoor hij beter beschermd is tegen schokken of stoten. Ook blijft je laser hierdoor langer gekalibreerd.

Lijnlaser in afschot zetten

Het Smart Lock systeem doet meer dan alleen de nauwkeurigheid van de laser beschermen. Door de pendel te vergrendelen is het ook mogelijk je lijnlaser handmatig in afschot te zetten. De pendule zorgt ervoor dat de laser zichzelf waterpas stelt, ook wel zelfnivelleren genoemd. Wanneer de laser teveel gekanteld wordt en zichzelf niet meer waterpas kan stellen, zal de laserlijn beginnen te knipperen. Schakel je de Smart Lock in, dan kan de lijnlaser zichzelf niet meer waterpas stellen. Door de pendel te vergrendelen, is de laser niet meer zelfnivellerend. Hierdoor kun je de laser kantelen, zonder dat de lijn gaat knipperen en is het mogelijk de laser in afschot te zetten. Wel is het hierbij belangrijk zelf goed na te meten of de lijn nog waterpas is.

Wil je meer weten over de LEVELFIX lasers en specificaties? Vraag dan gratis onze brochure aan voor een handig overzicht.

Welke laser kopen

Inhoudsopgave
Scroll naar boven